Fotograf: Anna Helgesson, www.simlir.se

Turridning

Upplev den fantastiska naturen i Ängsö naturreservat från hästryggen. Vi rider över vackra ängar, lummiga skogsområden och slingrande grusvägar. På våra turer är chansen stor att få komma nära inpå det rika djurlivet med bland annat hjortar, tranor och rovfåglar. Våra hästar är trygga och välutbildade, och passar för både nybörjare och erfarna ryttare. Vi lägger stor vikt vid gångarterna och vill att alla som kommer ska få känna på den karakteristiska tölten. Vi rider i grupper med en till två ledare som hjälper till och guidar er genom både ridvägar och konsten att rida islandshäst. Vi rider med 3-6 deltagare åt gången för att kunna ge dig som kund en så givande upplevelse som möjligt. Är man större sällskap går det bra att dela in sig i mindre grupper och rida en kortare sväng, då bör du kontakta oss via telefon för prisuppgift.

Vi har både 2-timmarsturer och 3-timmarsturer, och kan även ordna andra ridarrangemang efter önskemål. Vi har en undre åldersgräns på 10 år oavsett tidigare ridvana.

2-timmarsturerna kostar 600 kronor, och 3-timmarsturerna kostar 900 kronor. Fika ingår ej, men det går bra att medtaga detta och avnjuta på vår vackra grillplats med utsikt över hästhagarna före eller efter er ridning.

Hjälmar finns att låna på plats. I övrigt är det bra att ha oömma kläder samt kläder efter väder. Långbyxor är att rekommendera oavsett väder, samt en sko med stadig sula.

Vi har en maxvikt på 100 kg på våra hästar samt en åldersgräns på 10 år på turridningarna. 

uteritt