Våra medarbetare

Våra Hästar (Bilder kommer!)


Vaenting frá Skúfstödum
Född 1998 e: Loki frá Skufstödum 

Ett mycket trevligt sto som passar alla ryttare. Hon anpassar sig efter ryttarens kunskapsnivå, vilket gör henne rolig för både nybörjare och erfarna ryttare.

 


Yrja från Rök

Född: 2003 e: Hrannar frá Kýrholti

En tjej med mycket motor. Mjuka följsamma gångarter.

 


Embla från Ängsö

Född: 1999 E: Fákur frá Sádarkróki

Våran klippa! Hon tar hand om alla ryttare på bästa sätt. Hon är mjuk och lyhörd och väldigt trygg. Väljer helst tölten. Embla är utlånad till Helena Pettersson med barn under höst/vinter- 2017. 

 


Rán från Rälta

Född: 2002 e. Geysir frá Dalsmynni

Flott femgångssto med mycket framåtbjudning när man ber om det. Snäll och mycket lyhörd. Stora luftiga rörelser.  


Draumur från Österalnäs

Född: 1996 e: Foldi frá Reynifelli 

Stor och stadig herre. Femgångare med mycket pass. Väldigt trygg och orädd för allt.


Glaumur från Björklund

Född 1996 e: Funi frá Skála

Glaumur ser man i hagen, med sin härliga bläs och sina blå ögon är han väldigt trevlig att vila ögonen på. Glaumur är en enkel häst i all ridning, men uppskattar sällan att stå inne på box, han vill helst spendera sin tid ute på tur eller ute i hagen med sina kompisar. 


Kári från Grattbacken 
Född 1996 e: Brennir frá Kirkjubae 


En mycket fin herre i sina bästa år. Kári är en fantastisk ridhäst som anpassar sig efter sin ryttare, den lilla ryttaren får åka med i en mjuk fantastisk tölt, medans den mer ridvana blir bjuden på en häftig tölt med massor av rörelser och fart. Kári har givetvis mycket bra grundgångarter också och är en populär kille. Vilket han givetvis trivs med! 


Tengill från Ängsö
Född 2001 e: Atli frá Syðra-Skörðugili
 

När ni kommer in i stallet för en tur har ni rätt säkert Thengill i första spiltan där han glatt hälsar er välkomna. Thengill är en stor och viktbärande valack i sina bästa år. Alltid lika glad och villig att vara alla till lags. 


Skjoni från Ängsö 
Född 2001 e: Atli frá Syðra-Skörðugili

Klassens clown- vi har ett härligt minne från vår första sommar på Ryssbo Gård, Skjoni som helt enkelt hade tröttnat på livet innanför stängsel tog chansen att rymma ur hagen, Håkan var ute och letade i flera timmar innan han av ren tur lyckades se Skjoni gömma sig bakom en sten, Karro som stod och såg på såg hur Skjoni backade in bakom stenen såfort han hörde fyrhjulingen. Nå, som de flesta pojkar insåg Skjoni att han hade förlorat sitt vildhästliv och sprang glatt med bredvid fyrhjulingen hela vägen hem... Utan grimma och grimskaft. Frami från Lockhyttan 
Född 2006 e: Goði frá Auðsholtshjáleigu 


Frami är stor, svart och vacker som få. Han har sakta introducerats till verksamheten. Frami har ett hjärta av guld och anpassar sig till vem som sitter på hans rygg. Han är snäll och otroligt social, han är också den som håller ställningarna ute i grabbarnas hage. 


Vindur från Stora Holm 

Född 1998 e: Blær från Stenholmen

Vindur är ett nytillskott till verksamheten, han kom till oss i somras då Draumur konstaterades ha EMS och gick ensam, även Vindur har EMS och de trivs väldigt bra tillsammans. Han är otroligt populär i ridskolan då han har lätt för alla fem gångarter och är otroligt mjuk i tölt och trav. Vindur är väldigt välutbildad och lättriden- men har mycket go i sig när en mer rutinerad ryttare sitter på ryggen! 


Gosi från Eskekärr 
Född 1997 e: Funi frá Skálá 

Gosi är kanske inte stallets vackraste häst, men han är definitivt den häst med mest personlighet av dem alla. Han har helt enkelt en helt egen vilja vissa dagar, och de som får känna av den mest- det är vi som jobbar med honom. Han gör lite som han själv vill ibland- men trots det är han högt älskad och en otroligt rolig ridhäst! 


Naepa från Gröna Gången 
Född 2010 e: Seidur från Gröna Gången

Naepa kom till Ryssbo Gård HT 2016- ska under hösten utbildas och sättas in i verksamheten. Mer info om denna lilla goding kommer så fort vi lärt känna henne mer.