Om oss

Ryssbo Gård AB drivs av Karolina Rosqvist och Håkan Zachrisson. Vi har länge haft en dröm om att driva en egen gård, och fick i Juni 2012 chansen att ta över verksamheten här på Ängsö.

Karolina har ridit sedan barnsben, och började med ponny på ridskola. I de tidiga tonåren kom hon i kontakt med islandshästar, och sedan dess har det varit det hon satsat helhjärtat på. Hon har jobbat på olika anläggningar både i Sverige och på Island, med allt inom turridning, ridskola, träning av hästar och privatundervisning.

2002 gick hon Ridledarutbildningen genom SIF. Sedan var hon med i den första årskullen som utexaminerades på instruktörsutbildningen för islandshästar på Strömsholm 2004-2005, och kan titulera sig B-instruktör för islandshäst.

Hon har stor erfarenhet och kunskap berörande både hästar och ryttare, och är mycket noga med att främja en mjuk och harmonisk ridning. I sitt arbete lägger hon mycket vikt vid pedagogik och utveckling.

Hon har även tävlat mycket, och har placeringar på SM på sin meritlista.

Håkan är ansvarig för gårdsskötseln och arbetet runt omkring hästarna. Han har en stor kunskapsbredd och är bra på problemlösningar, något som alltid behövs på en gård.

Han red när han var barn, ett intresse som sedan lades på hyllan fram tills han träffade Karolina.